onsdag 7. mars 2012

Fiskelykke på EplaKjære fisk! Bit på kroken.
Dette innlegget er dedikert til 
alle tålmodige selgere på Epla.


Jeg har aldri forstått sjarmen ved å dra på fisketur. Noe mer meningsløst enn å ta bredbent oppstilling på brygga, kaste ut snøret og vente i det uendelige på napp, var vanskelig å forestille seg.  


Men det var før jeg fikk nettbutikk på Epla. Jeg befatter meg ikke med skitne meitemarker, men setter i stedet forseggjorte, håndlagde varer på "kroken", hiver ut snøret og tar fatt på ventingen. Ikke på kaikanten, men foran Macen. 


De først dagene napper det lett flere ganger. Dette ser lovende ut. Jeg har visst truffet midt i stimen. Humøret stiger i takt med "antall visninger" i butikken min. 


Men så blir det stille. Ikke en krusning i vannskorpa. Hva skjer? Har all fisken forlatt havet? Eller enda verre: Er det agnet mitt det er noe i veien med?


Omsider rykker det kraftig i snøret. "Dette produktet er lagt i ønskeliste", lyser på skjermen. Wow! En ukjent fisk svømmer akkurat nå rundt mitt agn, og fisken er åpenbart sulten... Men altså ikke sulten nok. Ennå. Ok, jeg kan gjerne vente. Fiskingen skal tross alt være en lystbetont hobby.


Dagene går. De andre fiskerne på brygga drar opp den ene storfangsten etter den andre, men fiskekroken min forblir urørt. Ja vel. Da er det altså fisk i havet, men de lar seg ikke friste av mitt agn. Nå er selvtilliten i ferd med å få seg en alvorlig knekk.


Jeg forbanner hele fisketuren og bestemmer meg for å finne en bedre hobby. Elgjakt, kanskje. Det vil antakelig være mer tilfredsstillende å sirkle inn byttet og plaffe det ned. Alt for å slippe denne ørkesløse ventingen.


Men så plinger det i Macen. Ny melding i innboksen. Avsender: Epla. Fisken har bitt på, og den valgte mitt agn. Ahhh, fiskelykke. Endelig. Alle tanker om å konvertere til en annen hobby er glemt. Iallfall for denne gang.


Dessuten: Jeg har fått en helt annen forståelse for hobbyfiskerne. Ved nærmere ettertanke føler jeg meg faktisk som en av dem.

14 kommentarer:

 1. Akuratt slik har jeg det! Så godt du skriver... Skitt fiske!

  SvarSlett
 2. Skitt fiske! He, he... Rart det der med tålmodighet? Når vi pusler med tingene vår, så syns den til tider uendelig - men når vi endelig bestemmer oss for å selge, så får vi ikke napp fort nok... Har funnet ut at egentlig har jeg det aller best i skapelsesprosessen, for den er alltid spennende på en god måte, men det å skulle selge er spennende på en mer mangedelt måte. Først så lurer du på om noen liker det du har lagt ned massevis av timer med å lage, og når det er solgt - da er du redd for at de ikke blir fornøyd med det i det virkelige liv...? Er det bare meg som har det sånn?

  SvarSlett
 3. Chris, du er på ingen måte alene, tro meg..! "Når gikk fristen ut på det agrerettskjemaet der, nå igjen..?" Ah, puh, i går; hurra! Ellers må jeg si meg enig i teorien om at det på mange måter frister mer å sirkle inn byttet og plaffe det ned, kaboom, lissom... "Kort eller kontant?" Hehe... Det er ikke alltid like lett å være hjemme alene i butikken, men heldigvis finnes det trøst i blogginnlegg og halvteite twittermeldinger blant våre "likedamer" der ute, takk for innlegget Cirkeline :)

  SvarSlett
 4. Snakk om å treffe blink! Og en utrolig lettelse å se at vi er flere som føler det akkurat sånn:)Takk for et utrolig bra innlegg!

  SvarSlett
 5. Herlig innlegg :) Passer nok mange midt i blinken. Jeg har dessverre ikke ting som selges så godt på nettet, så jeg har gått over til å se på epla som ett markedsføringssted :) En hyggelig plass med flotte og flinke mennensker som jeg finner stor glede i. En plass jeg selv kan finne herlige gaver til familie og venner. Ett sted jeg av og til kan vise mine smykker, men 50 salg på ett år er ikke noe å jubel for. Heldigvis kommer kunder tilbake igjen, for de har jo funnet ut hvordan smykkene faktisk ser ut :)

  Nei, jeg kommer ikke til å gi meg på epla med det første, salg eller ikke. Ha en herlig dag videre!

  SvarSlett
 6. Tommelen opp for et herlig innlegg.Ha en flott dag

  SvarSlett
 7. Nappen brukar komma när man har glömt att titta på havet/mailboxen. Men det är inte så lätt att glömma...
  Tack för dina smarta ord!

  SvarSlett
 8. Godt skrevet - jeg kjenner meg så igjen :)

  SvarSlett
 9. Jeg tror man må hekte på kroken på lommeboka til fiskerne....

  SvarSlett
 10. Godt skrevet! :)
  Det er akkurat som en fisketur det å legge ut varer på Epla. Det går i rykk og napp. For min del ser jeg på et salg som en liten boost heller enn cash inn, for å si det sånn. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for all hyggelig respons! Tydelig at temaet engasjerer. Koselig å se noen nye navn her inne på bloggen, spesielt velkommen til "Søta bror". Ønsker alle en fin kvinnedag!

   Slett
 11. Veldig godt skrevet. Jeg har kun hatt ett salg, men har flere visninger. Det er også flere som har lagt til smykkene mine i sine ønskelister, men det betyr visst ikke at de blir solgt... Det er lett å miste motet ja. Godt vi er flere, og at det ikke nødvendigvis er varene våre det er noe feil med! Gratulerer med kvinnedagen!

  SvarSlett
 12. Herlig innlegg! Hi hi....kjente meg SÅ godt igjen :) En ting er sikkert og det er at vi må ha masse is i magen, og ikke minst flere tuber med tålmodighet ;)

  Skitt fiste! 3 ganger tvi....det bør hjelpe ;)

  SvarSlett
 13. Fantastisk innlegg, jeg sitter her og smiler etter å ha lest det...utrolig godt skrevet Cirkeline!! Vi er nok mange som sitter med den fiskestanga der på epla og ser fiskene svømme frem og tilbake, laaaaaaaaangt bort for så å komme nærmere igjen...men NÅR biter de på?? jeg tror ikke jeg vil skifte jaktbeite, men tålmodighet er en dyd har jeg lært meg her inne :) ha en deilig helg !!!

  SvarSlett