fredag 30. mars 2012

"Må ha" i påsken

Utplassering av kyllinger og annen påskepynt er et must.
Gleder meg til denne.
Ingen påske uten disse...


...eller disse.
Blåveisen kom til påske.


Noen ting bare må på plass for å sikre påskestemningen.


Uten egg - ingen påske, og da tenker jeg spesielt på den typen som består av sjokolade og marsipan.


Freias sjokoladepåskeegg med melkefyll i lilla kartong kan anbefales på det varmeste. Disse er så populære at det for noen år siden ble startet egen Facebookgruppe som kjempet for å få dem i butikkhyllene året rundt. Gruppa vant ikke frem med sitt krav. Derfor er det ekstra viktig å sikre seg en kartong eller to nå når det endelig er sesong. En annen søt og syndig klassiker er de små, deilige mandeleggene fra Anthon Berg. Eksklusive og veldig gode.


Nesten like viktig som påskeegg, er påskekrim. Her er VGs anmeldelser av 23 av vårens krimbøker: Påskekrim. Selv gleder jeg meg til å høre Årets påskekrim fra Cappelen Damm, 13 kriminalnoveller fra kjente, nordiske forfattere.

Både NRK TV og TV2 sender flere ulike krimserier, og på NRK Radio P1 og P2 sendes krimhørespillet "Vredens dag" av Kurt Aust fra Skjærtorsdag og fire dager fremover. Påskenøtter blir det visst i år også. Her er oversikt over Påsken i NRK.


For meg blir det ikke påske uten Påskelabyrinten på NRK P1, en geografisk quiz, som sendes kl 10.05 hver morgen fra mandag 1. april og til og med finalen påskeaften. Dette er et av Norges desidert mest populære radioprogrammer, som har vært sendt hver påske de siste 25 årene.


I anledning påsken, er det koselig om du legger igjen - om ikke et egg - så i hvert fall et lite pip i kommentarfeltet. Da vil jeg gjerne vite: Hva bare  du ha for å komme i påskestemning? 

God påske!

6 kommentarer:

 1. Da er jeg først ute å pipe i kommentarfeltet. Helt enig med deg: påsken er tradisjoner. Jeg bare må ha Blomme i madeira fra Anthon Berg (fantastisk god marsipan, for de som ikke vet det). Så skal jeg bake sitronostekake, invitere familien på lammestek, og se om jeg finner en spennende krimserie på TV.

  Ønsker deg en flott påskeferie, Cirkeline!

  SvarSlett
 2. Ingen påske uten kolibriegg, marsipanegg med sjokoladetrekk og kakekrymmel ;) Mente vi hadde et kaninrace en påske hihi... Jeg skal helt klart ta med meg en bok i påsken, men det blir nok i form av Toscana/Italia og instuksjonsboken til min nye baby, nemlig mitt nye speilreflekskamera.
  Ønsker deg en riktig god påske og en finfin helg!
  Klem

  SvarSlett
 3. mmmmm....nammi! Deilige de spiselige favorittene dine! Ja, et must, og selvsagt det andre krydderet som skal til for at det blir en herlig påskestemning. Utenom disse så må jeg også ha kvikk lunch og appelsin :) Det henger vel sammen med mine barneår på høyfjellet påsketider. Da var det bortoverski, solbriller og sekk på ryggen med godsaker til pausen lengre inne på fjellet som var Påske. De tidene er forbi etter at jeg ble voksen og laget min egen lille familie.

  Ha en herlig, lat og god Påske!

  SvarSlett
 4. Jeg har aldri pyntet så veldig til påske, men i år har jeg skikkelig lyst. Alt det gule i alle butikker jeg passerer frister med en tyngde jeg aldri har kjent før...
  Påskekrimmen husker jeg godt fra jeg var barn. Det var den eneste gangen jeg fikk se skumle ting på tv, og noe av det jeg så den gangen sitter igjen fortsatt :)

  MEN, påskegodt må man alltid ha :) Pynt eller ikke, påskeegget fylt med godis er ett must. Ett til hver så det ikke blir krangling, hehe.

  Kos deg masse i påsken, klem

  SvarSlett
 5. Kvikk Lunch og appelsin... Det er påske det. Sitte i solen på tettpakka snø, nei, vent... Det er jo ikke snø... Hmmm, men det hører jo også påsken til :-) En grønn jul og en grønn påske. For en herlig vinter, hehe.

  SvarSlett
 6. Så koselig å høre kva er påske for deg! :) For med er det tid til å bli med familien og masse sjokolade :D

  SvarSlett