mandag 26. mars 2012

Parfyme på prøve


De er små og søte og lukter godt.


Det kan være en kunst å velge den rette parfymen. Ofte velger man feil duft og ender opp med dyre flasker som samler støv på badehylla. 


Derfor var det en liten lykke å oppdage luckyscent.com. Det er en USA-basert nettbutikk som selger små prøveflasker med parfyme. Hver lille flaske rommer 0,7 ml, og de fleste parfymene koster $4 (ca 20-25 kr). luckyscent.com sender over hele verden for en billig penge, og pakken lå i min postkasse en drøy uke etter bestilling. 

Utvalget i nettbutikken er kjempestort, og spenner fra store, kjente merker til smalere dufter for spesielt interesserte neser. Jeg hadde lyst til å prøve noen dufter fra Parfumerie Generale. Det er et parfymehus i Frankrike, som har spesialisert seg på litt spicy unisex-dufter. Duftene er feminine nok i massevis, men mange av dem har en liten "edge" som jeg liker. 


Min favoritt:
 Parfumerie
Generale
Aomassai.


Nå har jeg testet ut småprøvene mine og endte opp med  en stor favoritt på ønskelista: Parfumerie Generale Aomassai. Den skal visst være en "oriental woody fragrance" og både "balmy, caramela, woody, nutty, and a bit sweet and spicy". Den var akkurat passe spicy og duftet bare bedre og bedre utover dagen.


Er du en ihuga parfymenerd, kan dessuten nettsiden fragrantica.com være verdt et besøk. Her finnes tusentalls beskrivelser og anmeldelser av all verdens godlukt.


Har du en favorittparfyme? Legg gjerne inn en liten melding i kommentarfeltet. Det er så hyggelig å få.

10 kommentarer:

 1. Genialt :-) Jeg finner nesten aldri noen parfyme som fremdeles lukter godt på meg etter en halvtime... Eneste unntak er faktisk en sånn som "alle" brukte på ungdomsskolen, men den er det jo nesten flaut å bruke :-S

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, det er jo en måte å holde seg ung på, det også.:)

   Slett
 2. Det hørtes veldig gøy ut!
  Jeg er/var veldig glad i Musk. Det var en duft som var veldig populær på 80- tallet!
  Nå bruker jeg Allure Sensuelle fra Chanel, den lukter hele dagen Mirjam :D
  Dune fra Dior er også veldig god... :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, gjett om jeg husker Musk fra 80-tallet. Og Le Jardin!

   Slett
 3. På en riktig god dag kan jeg bruke "Light blue" fra Dolce&Gabanna - da er oppskriften å spraye nesten en hel sprut høyt opp i lufta laaangt foran meg, vente litt, og så sprinte gjennom den bitte-bittelille skyen... Og ellers er jeg, trist nok, den teite dama som må gå av bussen, forlate møter eller hoppe ut av fly fordi noen har vært i rauseste laget med parfymen sin... (Jepp, det suger!)

  Ellers har jeg funnet ut at en del bodylotions fra BodyShop har god (naturlig) lukt som jeg kan bruke, og da får det bli min "parfyme" :) Her i huset har tenåringsjentene rutiner når de skal ut om kvelden: Sminke, styling og klær: innendørs, parfymering: utendørs - så henter mor inn flasken etter en drøy halvtime, hehe... *slitsomt*

  Litt misunnelig på dere nå!!! (Husker forresten at jeg digget Musk jeg også, lurer på om jeg hadde tålt den i dag?!? Og en som het NoaNoa fra Otto Kern, vanskelig å få tak i for leeenge siden, eksisterer sikkert ikke nå...)

  SvarSlett
 4. Synes jeg ser deg for meg inni skyen... Kjedelig å være så allergisk. Kanskje du tåler en av de nye, økologiske parfymene som er kommet på markedet nå...?

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper og tror :)

   Lurer litt på hvor attraktiv man blir for bier om sommeren jeg, da, hehe...skummelt!

   Slett
 5. Så flott! Det er jo kjemepkjekt å kunne bestille små prøver. Selv om det lukter godt kan du jo lukte helt feil på min hud :) Dessverre tåler jeg ikke sterke lukter, men noen ganger trosser jeg alt bare for å lukte litt annet enn nøytral såpe av og til :) Da er det bare å ha ibux i veska, hehe. Klem

  SvarSlett
 6. Oi, den nettbutikken må prøves! Jeg er så kresen på parfyme, så det er jo helt supert å få testet litt uten at det koster skjorta! Jeg har etter hvert også begynt å reagere litt på sterk parfymelukt, får vondt i hodet og begynner å nyse! Så jeg er nok også sånn "teit dame" som må flytte meg laangt unna overparfymerte folk på offentlige transportmidler...:p
  Og jeg har faktisk en bitteliten flaske "White musk" fra Bodyshop stående! Synes fremdeles den lukter godt, men jeg var vel fjorten da jeg brukte den sist så den får stå pent i skapet og kun brukes til mimring ;)

  SvarSlett
 7. Åh, så gøy å se at det er andre norske parfymenerder her i Blogglandia :)!
  Luckyscent er genialt,bestilte nettopp en vår-batch med prøver,
  når været blir varmere må høst og vinterluktene pakkes bort.
  Jeg har flere favorittparfymer,avhenger både av årstid,humør og anledning.
  Har et innlegg om parfyme på bloggen du kan lese om du er interessert;
  http://novelty-nowtion.blogspot.com/2010/08/gleden-av-en-god-parfyme.html

  Perfumerie Generale har jeg ikke testet noe fra så nå må jeg innom og titte,takk for tipset :)

  SvarSlett