lørdag 26. mai 2012

Hjemmebakte knekkebrød

Hjemmebakte knekkebrød er sunt, godt og lett å lage.




Som om det ikke var varmt nok fra før i går (29 grader i skyggen på Østlandet), fant jeg ut at jeg skulle fyre opp ovnen og steke knekkebrød.



Hjemmebakte knekkebrød er sunt og godt, og på toppen av det hele veldig enkelt å lage. Knekkebrødene holder seg sprø og gode lenge når de oppbevares i en kakeboks. Og det er praktisk å fiske opp et par knekkebrød av boksen når man vil ha litt rask og lettvint mat. 


Jeg fulgte oppskriften under til punkt og prikke og ble veldig fornøyd med resultatet.

Jeg ønsker alle en riktig god pinse!

Oppskrift:

4 dl grovsammalt hvete
4 dl store havregryn
2 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 ts salt
7 dl vann

Slik gjør du:

Bland sammen det tørre, og rør inn vann til en tykk deig. Dekk to stekebrett med bakepapir og fordel deigen utover de to stekebrettene. Bruk en slikkepott for å få det jevnt.

Del opp i passende stykker med en pizzarulle eller kniv før steking.

Best resultat gir varmluftsovn.

Varm ovnen til 160 grader, og stek ett brett øverst og ett nederst i ovnen i totalt 1 time og 10 min. Bytt plass på sekebrettene halvveis i steketiden.

Avkjøl på rist, bryt opp i biter, og oppbevar i boks.

Kilde: TV2, Wenches kjøkken



3 kommentarer:

  1. Takk for at du deler oppskrift!! Wenches kjøkken er jo kjent, men det er inspirerende å lage mat andre først har prøvd og funnet gode.

    Håper du får fine pinsedager med litt lavere temperatur! For mye og for lite.....

    SvarSlett
  2. Tusen takk for oppskriften. Kanskje jeg skal prøve den en dag :) Klem

    SvarSlett
  3. Hjemmebakte knekkebrød er utrolig godt! Denne oppskriften er litt lik på min. http://papirsymfoni.blogspot.no/2011/02/knekkebrd.html

    SvarSlett