tirsdag 11. juni 2019

Invitasjoner til bursdag


Unike invitasjoner med håndlaget seigmann til barnebursdag.

Bordkort med fargerike seigmenn passer til feiring av bursdagsbarn i alle aldre.

Enhver bursdag er en viktig markering - og feiring av barnebursdager har høy prioritet i samfunnet vårt.

Da er det hyggelig med fine invitasjoner, og hva passer bedre enn invitasjonskort og bordkort med håndlagde seigmenn?

Seigmennene er forseggjorte og påført et glitter som er til forveksling likt sukkerstrø. Invitasjoner og bordkort med seigmann kan bestilles i min Epla-butikk.

PS. Bordkort med seigmenn passer like godt til feiring av lekne voksne!

Velkommen innom nettbutikken!


tirsdag 21. mai 2019

Takkekort til dåp

Takkekort til dåp med håndtrykt motiv av babyføtter og bånd i silke.

Rosa roser hører med på dåpsbordet.

Valgfri tekst trykkes inni kortet.

Kortene leveres med bånd i ekte matt silke.

Takkekort med forseggjort dekor er hyggelig å gi - og hyggelig å få.

Disse takkekortene til dåp er håndtrykt med babyføtter i sølv eller gull. Kortene er bundet sammen med sløyfe i matt ekte silke - i lys blått eller rosa. Ønsket tekst kan trykkes inni kortet.

Takkekortene med det lille ekstra kan bestilles her i min Epla-butikk. velkommen innom!


tirsdag 30. april 2019

Enkle, rustikke bordkort

Små, rustikke bordkort og vårblomster pynter opp festbordet.

Bordkortene håndstemples med gjestenes navn og selges i pakker på 10 stk.

Vi står foran den store festsesongen med bryllup, konfirmasjoner, hagefester og jubileer.

I den anledning har jeg designet små bordkort, som håndstemples med gjestenes navn i gammeldags skrivemaskin-skrift. Kortene selges i pakker på 10, og du finner dem her i min Epla-butikk.

Og husk, det trenger ikke å være dyrt å pynte festbordet. Enkle linservietter med markblomster og hyssing gjør susen!




mandag 29. april 2019

Nye konfirmasjonskort

Konfirmasjonskort til jente og gutt med håndlaget dekor.


Våren er her, og konfirmasjonene står i kø.

Nå har jeg laget flere nye konfirmasjonskort med håndlaget dekor. Kortene er lagt ut i min Epla-butikk.

Velkommen innom!

Konfirmasjonskort med håndlaget hjerte i sølvglitter og bånd i ekte, matt silke.

Konfirmasjonskort med håndlaget sommerfugl i sølvglitter og rosa bånd i ekte, matt silke.

Kort til konfirmanten med håndlaget øyenstikker i sølv.

En hjertelig hilsen til konfirmanten.

Kort til konfirmanten med høyhælt sko med champagnefarget glitter.

fredag 15. mars 2019

Bryllupsinvitasjon med hjerte

Invitasjoner til bryllup med håndlaget hjerte i sølv og chiffonsløyfe.
Romantiske invitasjoner til bryllup.


Ønsket tekst trykkes inni kortet.

Lite er mer klassisk og elegant enn bryllupsinvitasjoner med hjerte.

Her har jeg laget en bunke invitasjoner med håndlaget hjerte i sølvglitter. Glitteret inneholder ekte sølv og har en flott glans. I kortets åpning er det chiffonsløyfe. 

Bryllupsinvitasjoner kan bestilles her i min Epla-butikk. Velkommen innom!

mandag 11. februar 2019

Invitasjoner og bordkort til dåp

Dåpsinvitasjoner med rå kanter og motiv av rosa babyføtter i kalkmaling.

Bordkort med rosa babyføtter pynter opp dåpsbordet.

Her har jeg laget invitasjoner og bordkort i samme stil til en liten jente. Motivet er babyføtter, som er trykt for hånd med kalkmaling. Kortene kan bestilles i min Epla-butikk. Velkommen innom!

fredag 21. desember 2018

Hjemmelaget Daim til jul

Ingen jul uten hjemmelaget Daim hjemme hos meg.


En desidert julefavoritt her i huset er hjemmelaget Daim.

Etter litt prøving og feiling har jeg kommet frem til en oppskrift som gir knasende sprø og velsmakende Daim. Utgangspunktet er en enkel oppskrift på knekk (like deler sukker og smør), som tilsettes en god dose finhakkede mandler for å få den gode mandelkrokanen - som er selve forretningsideen i Daim. Med sjokoladetrekk på toppen blir det perfekt.

Her er oppskriften:

300 gram smør
300 gram sukker
2 1/2 ss lys sirup

130 gram finhakkede mandler
2 ts vaniljepulver (ev. vaniljesukker)
1 ts maldonsalt (ev. vanlig salt)

300 gram lys kokesjokolade


Fremgangsmåte: 

Hell smør, sukker og sirup i en tykkbunnet gryte. Rør sammen, og kok opp. Massen skal kokes til temperaturen når 140 grader (bruk helst et sukkertermometer). Rør minst mulig i gryta underveis.

Ta gryten av platen. Rør forsiktig inn blandingen av mandler, vaniljepulver og salt. Hell massen raskt i en bakepapirkledd langpanne.

Etter ca. 15-20 minutter: Bruk et pizzahjul eller en god kniv og skjær mandelkrokanen i passe store biter. Det er viktig å begynne å skjære mens massen er myk. Om massen stivner for fort, er det ingen fare. Det er bare å knekke den opp i rustikke biter i stedet.

Del sjokoladen i biter og smelt den i vannbad. Dypp bitene av mandelkrokan i den smeltede sjokoladen og la dem tørke på et matpapir. Når sjokoladen er stivnet, bør Daim-bitene pakkes i tett boks. Oppbevares gjerne i kjøleskap, der de er holdbare i 2-3 uker.

God jul!

Ferdig kokt mandelkrokan helles i langpanne.

Før mandelkrokanen stivner, skjæres den i passende ruter.

Bitene dyppes i smeltet sjokolade - og puttes i munnen umiddelbart...

...eller legges i en tett boks i kjøleskapet.